chaniasepia50

Chania Chamber of Commerce and Industry is a Public Entity, constituting a mandatory, self-contained and independent union of natural and legal persons, practicing commercial activity in the region of the Chania Prefecture. Though overseen by the Ministry of Development, it is neither funded by the state, nor does it burden the national budget.

Purpose of the Chania Chamber of Commerce and Industry is....


Read more...

Έλληνες χονδρέμποροι από το εξωτερικό στον «Αγροτικό Αύγουστο»

XONDREMPOROI4Η σύναψη συμφωνιών με Χανιώτες παραγωγούς – εμπόρους είναι ο στόχος του Επιμελητηρίου Χανίων, ο πρόεδρος του οποίου προσκάλεσε Έλληνες χονδρέμπορους από το εξωτερικό προκειμένου να παραβρεθούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Αγροτικός Αύγουστος» και να γνωρίσουν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, εξαιρετικής ποιότητας.

Οι Έλληνες χονδρέμποροι, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του ΕΒΕΧ Γιάννη Μαργαρώνη, επισκέφθηκαν χθες ένα – ένα τα περίπτερα της έκθεσης, πριν αλλά και μετά τα εγκαίνια, και είχαν την ευκαιρία να γευτούν, αλλά και να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για τα συγκεκριμένα προϊόντα, εκφράζοντας θετικές γνώμες, όταν ρωτήθηκαν από το HANIA.news.

Ο κ. Γιάννης Βασιλείου, Έλληνας έμπορος που δραστηριοποιείται στο Αμβούργο της Γερμανίας, σημείωσε ότι «μας έχει καλέσει ο Πρόεδρος τουXONDREMPOROI2 Επιμελητηρίου Χανίων για να επισκεφθούμε την έκθεση. Το ενδιαφέρον εστιάζεται σε παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα (λάδια, μέλια, τυριά), ό,τι δίνει η γη πιο πολύ».

Ο κ. Βασιλείου τόνισε ότι «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα ελληνικά προϊόντα και ειδικά για τα κρητικά προϊόντα, γιατί έχουν αποκτήσει ένα καλό όνομα στην Ευρώπη και ειδικότερα στη Γερμανία. Σαφώς και μπορούν να γίνουν εξαγωγές αυτών των προϊόντων, αρκεί να διαθέτουν ορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά και συγκεκριμένες προδιαγραφές όσον αφορά στη συσκευασία και στην τυποποίηση, στοιχεία που παίζουν μεγάλο ρόλο για την εισαγωγή τους στα ράφια των γερμανικών επιχειρήσεων».

Hits: 37

Read more...

Εκδήλωση παρουσίασης των προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου

Προσκληση Πανεπιστημιου Νεαπολις

Για να κατεβάσετε το ενημερωτικό φυλλάδιο πατήστε ΕΔΩ.

Hits: 63

Φιλανθρωπική συναυλία από το "ΣυνΆνθρωπο"

συναρθωπος 2Το φιλανθρωπικό σωματείο «ΣυνΆνθρωπος», στα πλαίσια της δράσης και του έργου του και προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα χρήματα και πόροι για την υλοποίηση αυτών καλεί τους συμπολίτες μας να προσέλθουν την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου ώρα 21.30, στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου Χανίων, στην φιλανθρωπική συναυλία που διοργανώνει με ονομασία «18 Χρόνια Δρόμος», η οποία θα πραγματοποιηθεί με τους καλλιτέχνες: Κώστα Λειβαδά, Μελίνα Ασλανίδου και Βασίλη Σκουλά.

Η παρουσία όλων μας θα αποτελέσει πράξη αλληλεγγύης και υπευθυνότητας, θα δώσει χαρά και θα βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των ευπαθών ομάδων της πόλης μας και όχι μόνο.

Τιμή εισιτηρίου: 10,00€
Προπώληση:
1. FREDI -> κατάστημα ρούχων, Τζανακάκη 21, Χανιά
2. CONSUM -> κατάστημα καλλυντικών, Αποκορώνου 2 – Πλατεία Κοτσάμπαση, Χανιά
3. Nanadakis Travel and Shippping Agents -> τουριστικό γραφείο, Ελ. Βενιζέλου 2, Χανιά
4. Για την περιοχή του Αποκόρωνα μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Κουμανδράκη Εύα στο τηλ. 6987980630
5. Κιόσκι στη Δημοτική Αγορά από 29/08/2016 έως 01/09/2016.

Hits: 49

Αγροτικός Αύγουστος | 26-31 Αυγούστου στην Πλατεία 1866 στα Χανιά

>AGROTIKOS AYGOYSTOSSΑπό τις 26 έως τις 31 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία 1866 η έκθεση «Αγροτικός Αύγουστος 2016» που θα περιλαμβάνει τριανταπέντε περίπτερα με πιστοποιημένα και τυποποιημένα προϊόντα του αγροτοδιατροφικού κλάδου. Η έκθεση διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων, την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.
Η επιλογή της Πλατείας 1866 για τη διεξαγωγή της έκθεσης έγινε όπως δήλωσαν κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου οι διοργανωτές, με βάση τις επιθυμίες των ίδιων των εκθετών, το 85% των οποίων έκρινε ως καταλληλότερο χώρο τη συγκεκριμένη πλατεία, απαντώντας σε σχετικό ερωτηματολόγιο του Επιμελητηρίου Χανίων κατά τη διάρκεια της περασμένης έκθεσης (2015).

Hits: 104

Read more...

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων για το προσφυγικό

"Εδώ και ενάμισι χρόνο παρακολουθούμε απογοητευμένοι, την πολιτική της κυβέρνησης αναφορικά με την διαχείριση του προσφυγικού. Μιας κυβέρνησης που υποσχέθηκε πολλά και έπραξε ελάχιστα δημιουργώντας μόνο οικονομική και κοινωνική ζημιά στη χώρα.
Πρόσφυγες που βιώνουν σε άθλιες συνθήκες, υποσιτιζόμενοι, με προβλήματα περίθαλψης, με θέματα ασφάλειας, χωρίς διαχωρισμό και αξιοποίηση τους ανάλογα το επάγγελμα και τις γνώσεις τους. Άνθρωποι κυριολεκτικά στοιβαγμένοι σε απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης και με σωρεία καταγγελιών για κακοποίηση τους από διάφορους...
Αυτό δεν λέγεται φιλοξενία, δεν λέγεται ανθρωπιστική βοήθεια και στήριξη. Αυτό λέγεται ευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας από τον κρατικό μηχανισμό ο οποίος με ερασιτεχνικό τρόπο δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις.
Το χειρότερο όμως είναι ότι δημιουργεί όξυνση, διχασμό και βάζει τον Ελληνικό λαό σε κοινωνικό αυτοματισμό λόγω της κυβερνητικής ανικανότητας και έλλειψης σοβαρότητας.
Αυτό δημιουργεί και εντείνει φαινόμενα ακραίων απόψεων και συνθηκών που δεν ταιριάζουν στον λαό μας.

Hits: 76

Read more...

Ορισμός επιτροπής για την επιλογή μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας

Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης και μετά από διαβούλευση του Περιφερειάρχη με ΑΕΙ και Ερευνητικά Ιδρύματα της Περιφέρειας ορίστηκε η επιτροπή διεξαγωγής της διαδικασίας επιλογής των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας (ΠΣΕΚ).
Στην πενταμελή επιτροπή συμμετέχει ως εκπρόσωπος των παραγωγικών φορέων της Περιφέρειας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης.
Αναλυτικά τη σχετική απόφαση όπως αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από την Περιφέρεια Κρήτης μπορείτε να την κατεβάσετε πατώντας ΕΔΩ.

Hits: 292

Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή αναγνωρίζει το δικαίωμα μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά | Δήλωση προέδρου Insuleur Γ. Μπενέτου

Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή αναγνωρίζει το δικαίωμα μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας.

Σε συνέχεια της δημόσιας ακρόασης που οργάνωσε το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων της ΕΕ (INSULEUR) για το Σχέδιο Δράσης σχετικά με τον ΦΠΑ, η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή υιοθέτησε, στις 13 Ιουλίου 2016, Γνωμοδότηση η οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει διάταξη υπέρ της συνέχισης του καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ στα ευρωπαϊκά νησιά, όπως προβλέπεται στην Οδηγία 2006/112/ΕΚ.
Την πρωτοβουλία πρότασης σχετικής τροπολογίας ανέλαβε ο κ. Παναγιώτης Γκόφας, μέλος της ΕΟΚΕ και εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ. Μετά από επίμονη και επίπονη προσπάθεια η Ολομέλεια δέχτηκε την εν λόγω τροπολογία.
Ο Πρόεδρος του INSULEUR και Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιώργος Μπενέτος, δήλωσε τα εξής: “Tο Δίκτυο μας συνεχίζει τις προσπάθειές του σε ευρωπαϊκό επίπεδο και απευθυνόμενο σε όλα τα ευρωπαϊκά όργανα, για τη διατήρηση του καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας, ιδιαίτερα στα ελληνικά, είτε στην μετά μνημόνιο εποχή είτε κατά τη διάρκεια του μνημονίου με την σύμφωνη γνώμη των εταίρων μας. Πρώτα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε Ψήφισμά του τον περασμένο Φεβρουάριο και σήμερα η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή αναγνωρίζουν το δίκαιο των θέσεων μας και αιτημάτων των νησιωτών μας και νησιωτικών επιχειρήσεων που δίνουν καθημερινές μάχες για την επιβίωση τους. Ευχαριστούμε ειλικρινά τον συνάδελφο Παναγιώτη Γκόφα και την ΓΣΕΒΕΕ για την υποστήριξη και την αμέριστη βοήθεια του. Στον αγώνα αυτό καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση αρωγό των προσπαθειών μας».

Hits: 163

REMINDER

 • Check out the weekly Chania cci Newsletter
 • Learn about G.E.M.I
 • Re-visit Chania CCI portal. This portal is continuously developing.

epixeiriseis-banner

Promo Video


Full size

feelsafe

keee1

ESPA

diavgiabanner

startupgreecebanner

banner


bannerfans 7779720 2

 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image

epimelitirio 2016 300x530epimelitirio μιςσι σινδρομςν

Promo Video


Full size

Chania CCI. All rights reserved
Website by IMMKO