chaniasepia50

Chania Chamber of Commerce and Industry is a Public Entity, constituting a mandatory, self-contained and independent union of natural and legal persons, practicing commercial activity in the region of the Chania Prefecture. Though overseen by the Ministry of Development, it is neither funded by the state, nor does it burden the national budget.

Purpose of the Chania Chamber of Commerce and Industry is....


Read more...

Άρθρο του Λευτέρη Κοπάση | Το ασφαλιστικό και η ύφεση δολοφονούν το ΤΕΕ, η δεξαμενή σκέψης που διαθέτει αποτελεί την ελπίδα σωτηρίας’’.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΠΑΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΕΤΔΚ"Δυστυχώς εθιστήκαμε για κάποια χρόνια να βιώνουμε την καθημερινή υποβάθμιση του επαγγέλματος του διπλωματούχου μηχανικού και την επιδείνωση των δεικτών ανάπτυξης και της καθημερινότητας. Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος αντιμετώπιζε διαχρονικά τις οικονομικοινωνικοπολιτικές εξελίξεις ως πρόκληση και υποχρέωση συμμετοχής και την επαγγελματική δραστηριοποίηση των διπλωματούχων μηχανικών ενταγμένη μέσα στα πλαίσια των ευρύτερων εθνικών αναγκών. Αν και αποδίδονται στους διπλωματούχους μηχανικούς στρεβλώσεις στην ανάπτυξη της χώρας, τους οφείλεται αντίστοιχα στο βαθμό που τους αναλογεί η σημαντική θέση στον πίνακα των αναπτυγμένων χωρών και την Ενωμένη Ευρώπη για τα τεχνολογικά επιτεύγματα σε υποδομές δημόσιες και ιδιωτικές που καθορίζουν αυτή την θέση. Σήμερα τίποτα δεν είναι ίδιο με το παρελθόν.

Ανησυχούμε γιατί είμαστε αντιμέτωποι με την λαίλαπα και τα όσα δεινά έχουν συσσωρευτεί, ο διπλωματούχος μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας ή μισθωτός, έχει δεχτεί την ύφεση πολλαπλασιαστικά στο επάγγελμα με την συρρίκνωση της δραστηριότητας και την επιδείνωση των φορολογικών και ασφαλιστικών μεταβολών. Ειδικά το ασφαλιστικό ενδέχεται να αποτελέσει τον βρόγχο του στραγγαλισμού γιατί οι διπλωματούχοι μηχανικοί με τις εξετάσεις για την απόκτηση τις άδειας άσκησης του επαγγέλματος τους επιβάλλεται και η ασφάλιση που σηματοδοτεί αδυναμία χρήσης της ιδιότητας του ανέργου, σημαντικά μεγαλύτερο μισθολογικό κόστος και λιγότερες καθαρές αποδοχές, οδηγώντας τους συναδέλφους στην διαγραφή ή την αποφυγή της εγγραφής τους στο ΤΕΕ. Δυστυχώς ο τέως πρόεδρος του ΤΕΕ υπερθεματίζει στο Ασφαλιστικό ως μη όφειλε και πρωταγωνιστεί στην περιορισμένη αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Πόρων του νέου ΕΣΠΑ που επιτείνει την ύφεση και ξαναδολοφονεί το επάγγελμα και την ανάπτυξη. Αν ο Υπουργός Κατρούγκαλος αυτοχαρακτηρίζεται ταξικός αποστάτης ο Υπουργός Σπίρτζης πως αποκαλείται;

Hits: 30

Read more...

Στενή Συνεργασία ΕΒΕΧ - Δήμου Πλατανιά για θέματα Ανάπτυξης.

plataniasΗ συνεργασία του Επιμελητηρίου Χανίων με το Δήμο Πλατανιά στους τομείς ,εξυπηρέτησης των αναγκών των επιχειρήσεων και της ανάπτυξης του Νομού τη νέα προγραμματική περίοδο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου του ΕΒΕΧ Γιάννη Μαργαρώνη με το δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη . Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στο Δημαρχείο Πλατανιά συζητήθηκαν ο αναπτυξιακός σχεδιασμός του επερχόμενου προγράμματος LEADER και προγραμματίστηκαν οι σχετικές ενημερωτικές εκδηλώσεις με σκοπό ,την ενημέρωση και προετοιμασία των επενδυτών .

Επίσης ,έγινε αναφορά στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα με τις οποίες οι φορείς αποσκοπούν να μοχλεύσουν επενδυτικό ενδιαφέρον μέχρι να δημοσιευθούν οι σχετικές προκηρύξεις.Το ΕΒΕΧ ξεκινώντας από το Δήμο Πλατανία εγκαινίασε νέα σειρά επαφών και συνεργασίας με τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων στο πλαίσιο προετοιμασίας και σχεδιασμού εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου. 

Παράλληλα συζητήθηκαν,αναπτυξιακές πρωτοβουλίες εκτός LEADER, οι οποίες κρίνονται αναγκαίες για την ανάπτυξη και πρόοδο των επιχειρήσεων του Δήμου.

Οι δύο φορείς συμφώνησαν σε στενότερη συνεργασία και διαρκή ανταλλαγή απόψεων με σκοπό την από κοινού αντιμετώπιση προκλήσεων που αφορούν την ανάπτυξη.

Τέλος αποφασίστηκε  και η συνεργασία των δύο φορέων στο αμέσως προσεχές διάστημα για το Αναπτυξιακό Συνέδριο στα Χανιά που συνδιοργανώνει το ΕΒΕΧ τέλη του έτους. 

 

Hits: 69

B2B συναντήσεις διοργανώνει στα Χανιά το ΕΒΕΧ.

Το Επιμελητήριο Χανίων στην προσπάθεια του να ανοίξει τους δρόμους του εξαγωγικού εμπορίου για τους επιχειρηματίες του νομού ξεκινά νέες συνεργασίες αφού και μετά από έρευνα του διαπιστώθηκε ότι το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών των Χανίων στρέφεται κυρίως στην Ευρώπη.

Έτσι την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 θα πραγματοποιηθούν  Β2Β συναντήσεις στο Πνευματικό Κέντρο, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Απώτερος σκοπός του ΕΒΕΧ να προσκαλέσει  στα Χανιά  επιχειρηματίες που θέλουν να γνωρίσουν τα προϊόντα των Χανίων  με αμοιβαία ανταποδοτικά οφέλη.

Πριν την έναρξη των Β2Β θα γίνει  παρουσίαση και συζήτηση για τις Ευρωπαϊκές αγορές από τους προσκεκλημένους.

Οι προσκεκλημένοι αγοραστές τροφίμων/ποτών χωρών της Ευρωπαϊκής ένωσης είναι:

Tsouloukidis IoannisΓερμανίαMarathon group Gmbh
Kotsonis ChristosΜ.ΒρεττανίαAmbrosia quality food ltd
Sarantidis ChristosΒέλγιοSani sarl
Meletis ChristosΣουηδίαMeletis AB
Fragoulis KostasΜ.ΒρεττανίαMade in Megara ltd
Preventis MichaelΓερμανίαPreventis Gmbh
Mavroidis ChristosΙταλίαPanemboriki srl
Corakianitis GerasimosΕλβετίαPacor
Aristotelis KarvellasΛουξεμβούργοLe Grec
Alexandros VrionakisΟλλανδίαAcross4
Karavasilis DimitrisΕλλάδαDK international export experts

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Επιμελητήριο Χανίων- Γραφείο Επιχειρηματικής Υποστήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΓΕΥΜΕ) έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2016.

Τηλέφωνο: 28210-52329.

Hits: 100

Από τα Χανιά | Επτά επιχειρήσεις στη ΔΕΘ

20160911 115505Με δικό του περίπτερο που «στεγάζει» επτά Χανιώτικες επιχειρήσεις συμμετέχει το Επιμελητήριο Χανίων στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τον μεγαλύτερο και παλαιότερο εμπορικό εκθεσιακό θεσμό της χώρας.
Τους Χανιώτες επιχειρηματίες συνόδευσαν στην συμπρωτεύουσα ο Πρόεδρος του ΕΒΕΧ Γιάννης Μαργαρώνης και ο Γενικός Γραμματέας του φορέα, Νίκος Πατεράκης οι οποίοι παρευρέθηκαν και στην τελετή των εγκαινίων.
Η ΔΕΘ 2016 φιλοδοξεί να ξεπεράσει την επιτυχία της περσινής διοργάνωσης ενώ το στοιχείο που την χαρακτηρίζει είναι αυτό της διεθνοποίησης αφού μεγάλες αγορές του εξωτερικού δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης με την εθνική τους συμμετοχή.

Hits: 104

Read more...

Με το κυβερνητικό σχέδιο αναδιάρθρωσης ένα Επιμελητήριο στην Κρήτη

Έντονες αντιδράσεις από το Ε.Β.Ε. Χανίων

07Στην κατάργηση των 41 από τα 59 υφιστάμενα Εμποροβιομηχανικά, Βιοτεχνικά και Επαγγελματικά Επιμελητήρια προχωρά το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του επιμελητηριακού χάρτη της χώρας. O εν λόγω σχεδιασμός βρίσκει αντίθετα τα Επιμελητήρια της Κρήτης και μάλιστα, όπως σημειώνει, μιλώντας στα “Χανιώτικα νέα”, ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης «θεωρούμε ότι ο επιμελητηριακός φορέας πρέπει να είναι το δυνατόν εγγύτερα στις επιχειρήσεις για να τις εξυπηρετεί ταχύτερα και στον πιο ικανοποιητικό βαθμό. Η δημιουργία περιφερειακών Ε.Β.Ε. διαλύει τον σημαντικό αυτό θεσμό, ο οποίος, εάν ενισχυθεί, θα αποτελέσει το όχημα προγραμματισμού και ανάπτυξης σε τοπικό περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο».

Hits: 491

Read more...

Με κεντρικό περίπτερο θα συμμετάσχει στην 4η Foodexpo το ΕΒΕΧ

Μετά την επιτυχία της 3ης Food Expo, η Forum AE προχωρά δυναμικά στην διοργάνωση της 4ης Foodexpo η οποία θα πραγματοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο το 2017 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα.
Το Επιμελητήριο Χανίων θα συμμετάσχει στην έκθεση με κεντρικό περίπτερο και παρακαλεί τα μέλη του να δηλώσουν την πρόθεση συμμετοχής τους και το μέγεθος του περιπτερού που επιθυμούν, προκειμένου το ΕΒΕΧ να διαμορφώσει διαφορετικών μεγεθών περίπτερα, και να καλύψει τις ανάγκες όλων των ενδιαφερόμενων εκθετών.
Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής Γραφείο ΓΕΥΜμΕ, τηλ. 2821052329.

Hits: 152

Έλληνες χονδρέμποροι από το εξωτερικό στον «Αγροτικό Αύγουστο»

XONDREMPOROI4

Η σύναψη συμφωνιών με Χανιώτες παραγωγούς – εμπόρους είναι ο στόχος του Επιμελητηρίου Χανίων, ο πρόεδρος του οποίου προσκάλεσε Έλληνες χονδρέμπορους από το εξωτερικό προκειμένου να παραβρεθούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Αγροτικός Αύγουστος» και να γνωρίσουν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, εξαιρετικής ποιότητας.

Οι Έλληνες χονδρέμποροι, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του ΕΒΕΧ Γιάννη Μαργαρώνη, επισκέφθηκαν χθες ένα – ένα τα περίπτερα της έκθεσης, πριν αλλά και μετά τα εγκαίνια, και είχαν την ευκαιρία να γευτούν, αλλά και να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για τα συγκεκριμένα προϊόντα, εκφράζοντας θετικές γνώμες, όταν ρωτήθηκαν από το HANIA.news.

Ο κ. Γιάννης Βασιλείου, Έλληνας έμπορος που δραστηριοποιείται στο Αμβούργο της Γερμανίας, σημείωσε ότι «μας έχει καλέσει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων για να επισκεφθούμε την έκθεση. Το ενδιαφέρον εστιάζεται σε παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα (λάδια, μέλια, τυριά), ό,τι δίνει η γη πιο πολύ».

Ο κ. Βασιλείου τόνισε ότι «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα ελληνικά προϊόντα και ειδικά για τα κρητικά προϊόντα, γιατί έχουν αποκτήσει ένα καλό όνομα στην Ευρώπη και ειδικότερα στη Γερμανία. Σαφώς και μπορούν να γίνουν εξαγωγές αυτών των προϊόντων, αρκεί να διαθέτουν ορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά και συγκεκριμένες προδιαγραφές όσον αφορά στη συσκευασία και στην τυποποίηση, στοιχεία που παίζουν μεγάλο ρόλο για την εισαγωγή τους στα ράφια των γερμανικών επιχειρήσεων».

XONDREMPOROI2

Hits: 161

Read more...

 

REMINDER

 • Check out the weekly Chania cci Newsletter
 • Learn about G.E.M.I
 • Re-visit Chania CCI portal. This portal is continuously developing.

epixeiriseis-banner

Promo Video


Full size

feelsafe

keee1

ESPA

diavgiabanner

startupgreecebanner

banner


bannerfans 7779720 2

 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image

epimelitirio 2016 300x530epimelitirio μιςσι σινδρομςν

Promo Video


Full size

Chania CCI. All rights reserved
Website by IMMKO