chaniasepia50

Εμπορική Αποστολή του ΕΒΕΧ στο Βελιγράδι.

IMG 0488

Για πρώτη φορά το Επιμελητήριο Χανίων συμμετείχε στην Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ETHNO Food Fair στο εκθεσιακό κέντρο Βελιγραδίου από τις 23 και 26 Νοεμβρίου 2016, εκπροσωπώντας εννέα χανιώτικες επιχειρήσεις.Η συμμετοχή του ΕΒΕΧ και των άλλων 4 ελληνικών επιμελητηρίων που συμμετείχαν στην έκθεση διοργανώθηκε με την συνδρομή του Ελληνο-σερβικού Επιμελητηρίου το οποίο και φρόντισε την φιλοξενία των ελληνικών αντιπροσωπιών στο περίπτερο του Επιμελητηρίου του Leskovac.

Εμφανίσεις: 86

Περισσότερα...

ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΠΙΚΑ ΚΡΕΑΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΜΑΣ.

Επισημάνσεις σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο.

unnamedΤα τοπικά κρέατα είναι υγιεινά, μεγαλύτερης διατροφικής αξίας και καταναλώνοντας τα στηρίζουμε την οικονομία και τους παραγωγούς του τόπου μας. Αυτό επισημάνθηκε μεταξύ άλλων στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το απόγευμα της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο η Αντιπεριφέρεια Χανίων το Επιμελητήριο και ο Σύλλογος Κρεοπωλών Ν. Χανίων με θέμα “Yγιεινή και διατροφική αξία κρέατος”.Όπως ανέφεραν μεταξύ άλλων οι ομιλητές, τα Χανιώτικα Κρεοπωλεία λειτουργούν σε υψηλό επίπεδο υγιεινής και ασφάλειας και οι κρεοπώλες έχουν μπει σε ένα σκεπτικό ότι πρέπει να αναβαθμιστούν , να εκσυγχρονιστούν , ώστε να προοδεύσουν και να δώσουν στον καταναλωτή ένα προϊόν ασφαλές και υγιεινό .Στην ελληνική αγορά επεσήμαναν το κρέας είναι πιστοποιημένο και ελεγμένο , με ελάχιστες εξαιρέσεις, ενώ το ντόπιο κρέας είναι υψηλής ποιότητας και αξίζει να προτιμηθεί από τον καταναλωτή και τον επαγγελματία.

Εμφανίσεις: 123

Περισσότερα...

2η Διεθνής συνάντηση Επιχειρηματικότητας στο ΕΒΕΧ.

IMG 20161128 155044Ολοκληρώνεται την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στο Επιμελητήριο Χανίων η 2η Διεθνής συνάντηση Επιχειρηματικότητας την οποία διοργανώνουν το BusinessSchool του NottinghamTrentUniversity, το Γραφείο Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας του Πολυτεχνείου Κρήτης και το Επιμελητήριο Χανίων. Έντεκα φοιτητές από το NottinghamTrentUniversityκαι άλλοι 16 από το Πολυτεχνείο Κρήτης θα συνεργαστούν σε θέματα Επιχειρηματικότητας, Στρατηγικής και Καινοτομίας, ενώ οι φοιτητές του Βρετανικού Πανεπιστημίου εδώ και δύο μήνες έχουν έρθει σε επαφή με τρεις Χανιώτικες επιχειρήσεις με σκοπό τη διεξαγωγή εργασιών. Οι εργασίες αυτές θα παρουσιαστούν σε μία από τις ημέρες της συνάντησης. Παράλληλα δημιουργήθηκαν μικτές ομάδες από φοιτητές των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με σκοπό τη διεξαγωγή εργασιών κατά τη διάρκεια της συνάντησης σε άλλες τρεις Χανιώτικες επιχειρήσεις.

Εμφανίσεις: 381

Περισσότερα...

«Επιμελώς Επιχειρείν 2016»

IMG 1745«Επιμελώς Επιχειρείν 2016». Γυναίκα η ανεκμετάλλευτη δύναμη της αναπτυξιακής πολιτικής το θέμα του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου του Εθνικού Επιμελητηριακού δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών που έγινε προ ημερών στην Αθήνα.

Το Επιμελητήριο Χανίων που συμμετείχε στις εργασίες του συνεδρίου εκπροσώπησε το μέλος του ΔΣ του φορέα κ. Κούλα Λουφαρδάκη .

Κατά τη διάρκεια του αναζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να βοηθηθεί η γυναίκα στη νέα της πορεία προς την εξωστρέφεια, την καινοτομία και  την ανάπτυξη. Παρουσιάστηκαν τα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα μοντέλα που μπορεί να μιμηθεί για να διαγράψει τη νέα της πορεία, να χρησιμοποιήσει τα ταλέντα της και να επιτύχει σε όλους εκείνους τους τομείς, που για τον άνδρα υπήρξαν αυτονόητα επιτεύγματα και προ πολλού κατακτηθέντα κάστρα.

Παράλληλα, το συνέδριο έδωσε τα εργαλεία εκείνα που θα βοηθήσουν τη γυναίκα να πετύχει τους στόχους της, παρουσιάζοντας τις δυνατότητες που μπορεί να εκμεταλλευτεί για να ανοίξει τα φτερά της σε νέες αγορές και νέα οικονομικά δεδομένα. 

Εμφανίσεις: 61

Εκδήλωση για το νέο αναπτυξιακό νόμο στο Επιμελητήριο

«Ο νέος Αναπτυξιακός νόμος ως εργαλείο ενίσχυσης των επιχειρήσεων και της κοινωνίας» είναι το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου το Επιμελητήριο Χανίων, το Τμήμα Δυτικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου και το Τεχνικό Επιμελητήριο (Τμήμα Δυτ. Κρήτης).

Ομιλητής ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας, καθηγητής Λόης Λαμπριανίδης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα διαλέξεων του ΕΒΕΧ (4ος όροφος)

Εμφανίσεις: 64

Από την Αντιπεριφέρεια, το Σύλλογο Κρεοπωλών και το ΕΒΕΧ Ημερίδα με θέμα «Σύγχρονο Κρεοπωλείο και οι προοπτικές του»

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο .

Ημερίδα με θέμα «Σύγχρονο κρεοπωλείο και οι προοπτικές του» διοργανώνει την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο ο Σύλλογος Κρεοπωλών Ν. Χανίων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Επιμελητήριο.

Ομιλητές:

Μεσσαριτάκης Μιχάλης, επίτιμος Δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Χανίων με θέμα: «Σύσταση του κρέατος – η αξία και η δυναμική των παρασκευασμάτων κρέατος».

Σωμαράς Ζαχαρίας, Δ/ντής Κτηνιατρικής Περιφέρειας Κρήτης με θέμα «Νομοθεσία και διαχείριση κρεοπωλείου».

Φρατζεσκάκη Ευαγγελία, Τμηματάρχης κτηνιατρικής ΔΑΟΚ Π.Ε. με θέμα: «Σήμανση και σφράγιση κρέατος».

Μεσσαριτάκης Γιάννης, Τεχνολόγος Τροφίμων  με θέμα: «Κανόνες ορθής υγιεινής πρακτικής».

Αποστολάκης Γιάννης, εκπρόσωπος Δικτύου Κρητικής γαστρονομίας με θέμα : «Γευστική αξία τοπικών προϊόντων ως μέσο ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας».  

Εμφανίσεις: 120

Περισσότερα...

Από το Επιμελητήριο και το Πολυτεχνείο Κρήτης Προκήρυξη Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικών Ιδεών.

προκηρυξη τελικο

Με στόχο την ενθάρρυνση της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο το Επιμελητήριο Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης προκηρύσσουν Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικών Ιδεών Χανίων και καλούν τους προπτυχιακούς ,μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές όλων των σχολών του Πολυτεχνείου Κρήτης να υποβάλλουν τις ιδέες τους.Όπως ανέφεραν κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Γιάννης Μαργαρώνης ο Αντιπρύτανης Οικονομικών προγραμμάτων και ανάπτυξης του Πολυτεχνείου Νικόλας Νικολούδης ,ο καθηγητής του ΠΚ Νικόλαος Ματσατσίνης,  και ο αναπληρωτής καθηγητής του Ιδρύματος  Ευάγγελος Γρηγορούδης  «ο διαγωνισμός στοχεύει, στην σύνδεση της ακαδημαϊκής  κοινότητας με την τοπική οικονομία και στην ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου για την δημιουργικότητα και τις δυνατότητες των συμμετεχόντων ομάδων και του Π.Κ.».

Εμφανίσεις: 338

Περισσότερα...

Στο ΕΒΕΧ|Ο Πρόξενος Ουγγαρίας και ο εμπορικός ακόλουθος της Αυστρίας.

Συνάντηση με τον εμπορικό ακόλουθο της πρεσβείας της Αυστρίας στην Ελλάδα, κ.Dukerman είχε την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου στο Επιμελητήριο Χανίων, ο πρόεδρος του φορέα Γιάννης Μαργαρώνης. Τα θέματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση ήταν οι τρόποι συνεργασίας ανάμεσα στο Επιμελητήριο και τους φορείς της Αυστρίας καθώς επίσης η ανάπτυξη και προώθηση επιχειρηματικών σχέσεων και συνεργασιών ανάμεσα σε επιχειρήσεις των δύο περιοχών, σε μία προσπάθεια ενδυνάμωσης της εξωστρέφειας των τοπικών χανιώτικων επιχειρήσεων. Ο κ. Μαργαρώνης υπογράμμισε τη βούληση του Επιμελητηρίου για συνέργειες και συνεργασίες με αμφίδρομα κέρδη ενώ ο κ. Dukerman επεσήμανε το γεγονός ότι η Κρήτη εκτός από αγαπημένος τουριστικός προορισμός είναι γνωστή στους αυστριακούς πολίτες για τα υψηλής ποιότητας επώνυμα αγροδιατροφικά προϊόντα.

Εμφανίσεις: 126

Περισσότερα...

Chania CCI. All rights reserved
Website by IMMKO